Inleidende foto van blog

BBL ervaring van CEO Samantha

In september 2019 heb ik mijn BBL operatie in combinatie met een borstverkleining gedaan. Ik ben geopereerd door dokter Gokhan Beyhan bij het bedrijf Humanart in Istanbul, Turkije. Dokter Gokhan Beyhan heeft vroeger voor het bedrijf Imed gewerkt maar is na een aantal jaar voor zichzelf begonnen onder de naam ‘Humanart.’

Overgewicht

Ik ben altijd al een beetje mollig geweest. Ik zat altijd op ongeveer 10 kilo boven het gezonde BMI. Dit voelde voor mij alsof ik een extra jasje aanhad. Zo zag mijn lichaam er ook uit wanneer ik in de spiegel keek; een klein hangbuikje dat ervoor zorgde dat ik tussen de Europese maat 40 en 42 schommelde. 

Ik wilde wel sporten maar ik had maat 85 F waardoor het moeilijk was om aan cardio te doen. Mijn borsten deden altijd pijn wanneer ik te wild deed op de loopband en ik moest mijn borsten zelfs vasthouden tijdens het rennen. 

Om eerlijk te zijn is dat ook grotendeels de reden geweest dat ik sporten uiteindelijk ook niet heel leuk meer vond. Ik was altijd te langzaam voor mijn gevoel. De gym was daarom een plek waar je mij niet vaak kon vinden. 
Borstverkleining

Ik besloot daarom naar een borstverkleining te kijken bij de beste artsen in Nederland. Na een borstverkleining zou ik meer kunnen bewegen en dus ook meer gaan sporten.

Ik kon een borstverkleining vergoed krijgen bij een medische arts omdat ik medische klachten had door de grote cupmaat wat zorgde voor hevige rugpijn. 

Om het mooi gedaan te krijgen wilde ik toch liever naar een cosmetische arts dan een medische arts. Een cosmetische arts doet namelijk iets meer dan het minimale dat nodig is om je borsten te verkleinen, maar probeert je borsten ook mooi te vormen naar hoe jij het wilt (bijvoorbeeld met combinatie van een borstlift). 

Toen ik echter naar mijn eerste consult ging bij OLVG in Amsterdam, kreeg ik te horen dat ik te zwaar was (75 kilo) voor mijn lengte van 1.65 meter, en dat een operatie mij er niet mooier op zou maken. Ik kon kleinere borsten krijgen maar hierdoor zou mijn buik juist meer naar voren komen. De dokter in Nederland adviseerde mij daarom aan om eerst zelf 10 kilo af te vallen voordat hij mij zou willen helpen. Ik voelde mij heel verdrietig omdat ik wist dat het lang zou duren om 10 kilo af te vallen. Dit was het moment dat ik naar alternatieve opties ben gaan kijken online. 
Brazilian Butt Lift

Ik ben op het internet gaan zoeken hoe ik weer in proportie zou kunnen komen zonder eerst zelf veel gewicht te moeten verliezen. Dit is hoe ik tijdens het Googlen op ‘Brazilian Butt Lift’ uitkwam. Dit is een ingreep waarbij de dokter vet van ongewenste plekken van mijn lichaam verplaatst naar een gewenste plek: mijn billen!

Ik ben hierna op Google meer ‘before en after’ foto’s gaan zoeken en er werd aangegeven dat het juist gewenst is tijdens deze ingreep om een iets hogere BMI te hebben dan normaal. Ik deed de BMI test en bij een gewicht van 75 kilo en 1,65 meter kreeg ik een uitkomst van 27,5. Dit is een perfecte BMI voor een Brazilian Butt Lift operatie!

 

Ik bekeek nog meer foto’s online en besloot toen dat dit mijn manier zou zijn om weer in proportie te komen. Mijn eerste insteek was om het vet van mijn buik en rug kwabjes terug te stoppen in mijn bil.  

Hierna werd ik lid van verschillende plastische chirurgie groepen op Facebook en las hier over de ervaringen van verschillende meiden die deze ingreep al hadden gedaan. 

 

Turkije

De ervaringen van dames zijn over het algemeen goed, maar wel las ik dat je moet uitkijken welke dokter en land je kiest voor je ingreep. Zo zou Turkije dokters hebben die je een vierkante bil geven en van het beruchte Dominicaans Republiek kom je niet levend terug omdat zij te ver gaan tijdens de operatie waardoor er doden vallen. In Nederland je BBL operatie doen is ook geen optie omdat het veel duurder is dan in het buitenland en waar je ook weinig verschil ziet met de Nederlandse wetgeving die strenger is met liposuctie regels rondom liposuctie.

Van alle landen die genoemd werden, besloot ik toch de operatie in Turkije te doen. Dit was omdat er veel Turkse BBL deals te vinden waren online en daarom ook meer positieve ervaringen van Nederlandse meisjes online te lezen waren die gekozen hadden voor deze deal goedkopere prijs. 

 

Humanart

Ik kwam uiteindelijk via het internet uit op een meisje met hele mooie before en after foto’s en video’s. Haar dokter was Dr. Beyhan geweest en via Instagram zocht ik contact met zijn bedrijf Humanart.

Het ging eigenlijk heel snel; Dr. Beyhan bracht mij in contact met zijn assistent Tamer die alle vragen over deze BBL ingreep kon beantwoorden en eventueel een afspraak zou kunnen inplannen voor de operatie. Het voelde vertrouwd bij Tamer want hij sprak goed Engels en gaf altijd binnen een paar uur antwoord op mijn vragen. Dit is ook waarom ik uiteindelijk besloot bij Dr.Beyhan mijn BBL operatie te doen.

 

Tonen van foto voor en na BBL operatie

Angst

Nadat mijn afspraak was ingepland bij Humanart en ik de vliegtickets voor mij en mijn partner had geboekt, ben ik pas in een plastische chirurg groep op Facebook gaan rondvragen of er vrouwen in de groep zaten die eerder een operatie bij deze dokter hebben ondergaan. Ik kreeg reactie op mijn vraag, maar de antwoorden waren verdeeld.

De ene dame zei dat dokter Beyhan magische handen had en vertelde mij er in een privé bericht nog meer over, terwijl de ander toch niet tevreden was omdat ze vond dat zij zelf een vierkante bil eraan over had gehouden. Deze dame had verder geen fotos op haar Facebook en ik kon dus niet met mijn eigen ogen oordelen. 

Ik besloot toch bij mijn dokter te blijven omdat ik wilde vertrouwen in de goede resultaten die ik had gezien.

Istanbul

Ik kwam samen met mijn partner aan op Istanbul Sabiha Gokhen luchthaven, waar wij onze koffers hebben opgehaald en de chauffeur van het bedrijf Humanart buiten op ons stond te wachten. Het was wel echt heel fijn om te weten dat alles met vervoer was geregeld en de chauffeur ons ook direct naar een 4 sterren hotel reed waar wij konden inchecken en meteen onze kamer werden gewezen. 

Zodra wij hadden ingecheckt, stuurde ik Tamer een appje. Hij gaf mij aan om van deze eerste dag nog te genieten in Istanbul want de volgende dag zou ik geopereerd worden! 

 

 

Tonen van Samantha die voor het Fletcher hotel staat

Vrijdag 13 september 2019

Het was vrijdag de 13e! Ik realiseerde mij pas een paar dagen voor de operatie dat ik op een bijgelovige ongeluksdag zou worden geopereerd. Ik en mijn partner werden op deze vrijdag 13 september opgehaald rond 9 uur in de ochtend door de chauffeur en gebracht naar een ziekenhuis in Istanbul waar ik dokter Beyhan zou ontmoeten. 

Omdat ik zoveel research naar deze dokter had gedaan en filmpjes van hem had bekeken op Youtube, was het heel gek om hem in levende lijf te zien!

Wat mij meteen opviel, is dat hij erg kort was (1,50 meter) en kwam meteen vriendelijk over. Hij sprak zelf ook Engels tegen mij en ging meteen aan de slag met een stift over mijn lichaam. 

Hij vroeg wat ik zelf voor lichaam in gedachten had en ik liet hem een aantal foto’s zien. Deze foto’s waren voornamelijk foto’s van modellen met een sportief lichaam, maar met hele volle billen. De dokter gaf eerlijk aan dat het niet mogelijk is de eerste keer een geweldig lichaam aan de operatie over te houden maar gaf wel aan rond de 5 liter weg te kunnen halen en zoveel mogelijk terug te stoppen in mijn billen voor een extreem resultaat. 

Ik had besloten om bij deze dokter ook direct een borstverkleining te doen en liposuctie aan mijn bovenarmen. Dokter Beyhan gaf aan mijn borsten een stuk kleiner te kunnen maken en hier een lift aan te geven zodat mijn borsten niet langer meer zouden hangen. Bij mijn armen kon voornamelijk aan de achterkant wat vet weggehaald worden. 
De operatie

Dokter Beyhan heeft in de ochtend een infuus aan mijn arm gelegd en wat bloed afgenomen om te testen of ik gezond genoeg was voor de operatie. Nadat mijn testresultaat positief werden bevonden, werd ik rond 1200 uur de operatiekamer ingereden. De operatiekamer was erg koud, en kort nadat ik op de operatietafel was gaan liggen kreeg ik een vloeistof toegediend via het infuus en viel direct in slaap. 

Het volgende moment dat ik mijn ogen open deed, lag ik terug in mijn ziekenhuiskamer waar mijn partner en dokters mijn naam riepen om mij wakker te houden. Mijn ogen vielen een paar keer dicht maar daarna werd ik al snel wakker door de pijn die ik over mijn hele lichaam voelde. Ik begon heel heftig te trillen en klappertanden, en dit stopte niet voor de eerste 2 uur erna! 

Doordat het in de operatiekamer zo koud was, ging mijn lichaam in survivalmodus. 

Ik begon dus heel hard te trillen omdat mijn lichaam zichzelf probeerde op te warmen. 

Na ongeveer 2 uur was ik opgewarmd en het trillen was weg. 

Dit was het moment dat ik ook meteen moest lopen van de verplegers om zo bloedproppen in mijn lichaam te voorkomen. Het was heel zwaar en ik begon te huilen omdat ik mij misselijk voelde en overal pijn had. 

Het is heel normaal dat je gaat bloeden na de operatie, maar ook dat maakte mij bang omdat ik niet had verwacht zoveel bloed in mijn bed te zien. 

Ik had gelukkig geen last van blauwe plekken over mijn lichaam zoals andere vrouwen vaak hebben beschreven. Wel had ik enorm pijn aan mijn billen en voelde het aan alsof mijn billen wilden ontploffen. 

Achteraf kan ik hierom lachen, maar op dat moment ging ik dood van de pijn. 

De eerste drie dagen heb ik heel veel pijn geleden en ook gehuild omdat ik niets kon doen. Ik kon mijn armen niet gebruiken door mijn borstverkleining en ik kon amper mijn benen bewegen door de liposuctie. Het kan worden omschreven als spierpijn, maar dit is de meest vreselijke spierpijn die ik dan ooit heb gehad. De pijn hangt ook wel een beetje af van je eigen pijngrens. 

Na de eerste 3 dagen ging het een stuk beter en kon ik langzaam traplopen en mijn armen gebruiken om kleine spulletjes op te pakken. Ook de pijn was een stuk minder en ik mocht weer voor het eerst douchen met antibacteriële zeep. Ik heb voornamelijk een week lang in mijn hotelkamer gezeten maar nam mijn BBL kussen overal mee naartoe zodat ik kon zitten wanneer ik wilde. 
Tonen van voor en na BBL operatie

Kosten

Ik heb in totaal 5500 euro betaald voor een BBL operatie, borstverkleining en arm liposuctie. 

Ook kreeg ik gratis een BBL kussen om op te zitten, een faja stage 1 drukpak dat direct door de dokter werd aangedaan na de operatie en 3 keer een check-up door de dokter zelf in het ziekenhuis. 

Hiernaast kreeg ik een kamer in een 4 sterren kamer in Istanbul voor 2 personen inclusief ontbijt. Het enige wat ik naast de 5500 euro moest betalen was een retour vliegticket Amsterdam- Istanbul voor partner en mijzelf. 

Ook heb ik 500 euro gereserveerd voor 10 after lipo massages die heel belangrijk zijn voor de afvoer van overtollig vocht in het lichaam en zo strak mogelijk te trekken. 

En als laatste heb ik nog 240 euro betaald voor 2 nieuwe fajas (drukpakken). 

Wil je meer weten over hoeveel een BBL operatie kan kosten? Neem dan hier een kijkje.

 

BBL Matras Nederland

Doordat ik zelf het hele BBL proces en een borstverkleining heb meegemaakt, weet ik wat ik moest missen en waar ik frustraties bij kreeg. Zo zijn er genoeg spulletjes die ik had willen meenemen op mijn BBL reis, of juist nodig had vlak na mijn operatie. 

Het BBL Matras is ontwikkeld voor de vrouwen die op dezelfde reis als ik gaan, en wij willen hen helpen door met BBL Matras Nederland producten te ontwikkelen die onmisbaar zijn na je BBL operatie! Het BBL Matras is een begin, en in de toekomst zullen meerdere ‘must have items’ volgen voor de beste aftercare!

 

Meer info?

Wil je meer weten over een BBL operatie? Neem dan ook een kijkje bij onze blogs. Als je nog meer vragen hebt, neem gerust contact met ons. Wij helpen graag!

BBL Matras Nederland biedt producten aan die voor een betere herstel periode zorgen na een BBL operatie.

 

Tonen van logo op het BBL matras

1 reactie op “BBL ervaring van CEO Samantha”

  1. Ik wil een bbl
    ​4 areas liposuction (abdomen + abdominal flanks + lower back + upper back) + Buttock Augmentation through Fat Injection

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *